Wilmis

Pipsan

 

Undulaterna

Ett av mina intressen är fåglar. Jag har två undulater Pipsan och Wilmis. Pipsan är en tjej på ett och ett halvt år och Wilmis vet jag inte riktigt om det är en kille eller tjej. Wilmis är ca ett år.

Pipsan är en standard koboltblå engelsk undulat. Hon är ganska lugn och trevlig dock tycker hon att det är rätt onödigt att umgås med oss människor när hon har fått Wilmis som kompis. Hon är rätt dålig på att flyga så när hon landar på golvet så får jag lyfta upp henne men mer än så är det inte. Jag är hennes räddare i nöden.....

Wilmis är en grå-grön opalin engelsk undulat hon med men uppför sej och ser ut som en vanlig. Hon är en nyfiken och pigg pippi som inte drar sej för att undersöka nya saker. Hon hänger gärna med de andra fåglarna på deras äventyr. Hon vill absolut inte umgås med oss om det inte är så att hon får bitas för det gillar hon, hon busar gärna med fingrar och näsa så länge vi är utanför och hon på insidan av buren.

Engelska undulater är inte en egen art utan framavlad från den australiska undulaten. Den kallas också utställningsundulat. Den är större och lugnare än en vanlig, australisk undulat.

Mina undisar delar bur med nymferna och det går bra. Jag har märkt att de mindre undulaterna styr i buren men inte så att de är elaka mot nymferna.

 

 

 

 

ankanshem.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.ankanshem.se