Chicko

Chicko och Merry

Merry badar

Pippin

 

 

 

 

 

 

 

Nymfkakaduorna

Jag har tre nymfkakaduor. Pippin som är sex, Merry som är ett och ett halvt år samt Chicko som är 7 år. Merry och Chicko är ett par. Pippin har bildat par med Hampus.

Pippin är en snygg brokig herre som vi köpt av en familj som behövde bli av med sina fåglar. Han var väldigt förtjust i dottern i familjen och när han kom till oss blev han överlycklig när han såg våran Hampus som är ljusblond och har långt hår. Han är som lycklgast när han får vara med sin Hampus och om vi har tur kan vi få gosa med honom då. Han kan vissla men säger inga ord. han ropar dock något som kan tolkas som Hampus när han vill att H ska komma hem från skolan.

Merry en vacker pärlad nymfdam kommer från samma familj. Hon är köpt som tilltänkt dam åt Pippin, han har aldrig ens sett åt henne trots hennes försök till uppmärksamhet. Hon är en lugn och mysig fågel som hänger med Chicko på alla hans upptåg. Hon tycker om att sitta på huvudet på oss.

Chicko är en stilig normalfärgad eller viltfärgad nymfkille som vi fick överta när hans husse och matte skulle flytta till ett nytt hus och han inte kunde följa med. Vi var först fågelvakter och sedan när det fungerade med våra fåglar så blev de kvar hos oss. När Chicko fick syn på våran Merry blev han kär.... Han har nog aldrig sett vackrare tjej tror jag. Varje dag uppvaktar han henne och talar om för henne att "du är så god". Sedan säger han också gos, gos och gör pussläten. Han kan säga sitt namn och Chick, Chick. Han säger en hel del annat men det kan vi inte riktigt tyda. Han är duktig på att vissla. Hans huvudsakliga sysselsättning utanför buren är att leta bo åt sig och Merry. Bäst är det i husses garderob och han kan inte förstå varför han inte får vara där......ett annat favoritställe är under skohyllan i hallen, mörkt, skönt och med golvvärme...När han hittat något bra ropar han på Merry men han använder sin förrra frus namn Pippi då. Merry har numera fattat att det är henne han ropar på.

Fåglarna får komma ut utanför buren och flyga fritt i flera timmar varje dag.

Nymfkakaduor är inga parakitfåglar har forskningen visat utan de är släkt med kakaduorna. Därför bytte de namn redan på 80-talet men det har väldigt få uppfattat.

 

ankanshem.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.ankanshem.se