Vi minns:

Gammlamorfar: Han dog för några år sedan och barnen och vi såklart saknar honom väldigt mycket. Han var en gammal man med humor och som tyckte om att skoja med oss. Han blev väldigt gammal och trött på slutet men så blev han 86 år.

Blue: Våran första undulat som vi köpte i maj, till kristi himmelhelgen. Han var himmelsblå standard. En liten stackare som blev ordentligt uppskrämd när tjejen i fågelaffären skulle fånga in honom. Han rymde tre gånger ur den lilla asken som han skulle åka hem i. Hemma hos oss fick han bo i köket. han blev aldrig tam trots alla timmar jag satt med honom. När vi åkte på semester i början på juli skulle våran granne passa honom och en morgon när hon var hos honom betedde han sej underligt, han var inte rädd för henne som han brukade. När hon några timmar senare kom tillbaka var han död. Kanske fick han värmeslag, det blir fruktansvärt varmt i köket eller kanske blev han sjuk av teflonpannan eftersom den avger gaser som är giftiga för fåglar. Blue ligger begraven under en björk utanför tomten.

Femman: Femman hittade vi i somras på landet. Vi lyckades fånga henne och hon kom genst in i våran flock. Hon var en viltfärgad hona. Vi sökte hennes ägare men hittade ingen. Hon var mycket skeptisk till oss trots att vi "räddat" henne. En dag ramlade hon ner bakom bokhyllan och klämdes hårt. Hon måste ha skadat sej när jag försökte få loss henne. Hon mådde aldrig riktigt bra efteråt och dagen efter så dog hon. Hon ligger begraven vid Blue.

Tintin: Hon kom till oss tillsammans med Chicko. En söt liten vithuvad nymftjej. Hon kom inte riktigt in i våran flock men sökte sig till Pippin lite grann. En mycket försiktig men samtidigt nyfiken tjej. Hon ville men vågade inte komma oss nära. En lördag eftermiddag i december var hon inte riktigt sej själv när de skulle in i buren. Hon såg ut som om hon var livrädd för något. Vi åkte iväg  och var borta några timmar. När jag och H kom hem såg hon likadan ut. Hon fick då egen bur med värmelampa. Hon hade lös avföring och kräktes. Fågleveterinärerna hade stängt för helgen och djursjukhuset hade inte tid att svara i telefonen. Morgonen efter var hon död. Vi obducerade henne men de hittade ingen direkt orsak förutom att hon var uttorkad.

 

ankanshem.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.ankanshem.se